Hideo Kojima pleacă oficial de la Konami și își înființează propriul studio

de: Horia Despa
16 12. 2015

Relația dintre Hideo Kojima și Konami a fost în ultima vreme una extrem de tensionată. Faimosul creator al seriei Metal Gear Solid a decis până la urmă să plece în mod oficial de la Konami, înființându-și propriul studio de jocuri numit Kojima Productions.

Hideo Kojima nu este cunoscut ca fiind un individ modest și lucrător în echipă. Asemenea multor maeștri din industria de enterteinament din Japonia, Hideo Kojima a dorit mereu să fie sigur că va avea permanent libertatea creativă de a-și pune la cale proiectele fără interferența comitetelor de acționari și a altor factori decidenți ce nu au nimic de a face cu creația unui joc.

Deși a lucrat la ultimul Metal Gear Solid: Phantom Pain, joc ce a avut un succes enorm la lansare, Hideo Kojima a fost scos de pe cutiile de promovare a produsului, asta după ce Konami a fost la cuțite cu Kojima în urma anulării proiectului Silent Hill la care lucra împreună cu Guillermo del Toro.

Chiar dacă Hideo Kojima a intrat într-o lungă vacanță după ce ultimul Metal Gear Solid a fost lansat, acesta se pare că s-a întors cu planuri mari. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să încheie un parteneriat solid cu Sony pentru exclusivitatea jocurilor sale, ca apoi să anunțe că noul studio se va numit Kojima Productions, făcând astfel public și noul logo al companiei.

Din păcate, următoarele jocuri Metal Gear Solid nu-l vor mai avea la conducere pe Kojima, de vreme ce acestea sunt proprietatea Konami, însă, în mod clar creatorul japonez va încerca să producă un joc asemănător, și cel puțin la fel de influent, ca seria la care a lucrat mai mult de 20 de ani. Întrebarea care rămâne este: ce fel de joc va fi acesta?

În orice caz, libertatea de care Kojima va avea parte de acum înainte îl va ajuta să producă jocuri excelente pe care fanii le vor primi cu mare interes, mai ales că acestea vor purta semnătura lui.